Jacobs Fruit - Haspengouwse Mosterd
Menu

Haspengouwse Mosterd

In april 2015 wonnen we de Limburgse Innovatie-award met het project “Haspengouwse Mosterd”. Met dit steuntje in de rug gingen we in het voorjaar aan de slag met de ontwikkeling van dit nieuwe Haspengouwse streekproduct.

We zaaien, oogsten en produceren onze mosterd op ambachtelijke wijze. We malen zelf met een traditionele molensteen en voegen bioazijn, zout, kruiden en honing van onze eigen bijenvolkeren toe. Onze mosterd is 100% bijvriendelijk geteeld. We voegen geen kleurstoffen, bewaarmiddelen of smaakstoffen toe.

Resultaat is een pittige, maar niet te scherpe mosterd met, dankzij de honing, een zachte nasmaak. Bij ons verkrijgbaar in thuisverkoop en in diverse verkooppunten in Limburg.

Bekijk hieronder ook een video over onze mosterd!

Mosterdvideo

Een lekker recept met Haspengouwse mosterd:

Haspengouws stoofvlees
Ingrediënten voor vier personen:
1 kg rundvlees - 2 grote uien -2 flesjes Haspengouwse Tripel of Bloesem Bink - 2 eetlepels vloeibare Jacobsfruit perenstroop - verse tijm - 1 kruidnagel - 2 blaadjes laurier - 1 grote snede bruin brood - 2 eetlepels Haspengouwse mosterd Jacobsfruit - azijn -boter en/of olijfolie - peper en zout

Bereiding:

Pel de uien en snipper grof. Verhit een ruime stoofpot met dikke bodem en smelt er een klontje boter en/of olijfolie in. Schroei de stukken vlees tot ze een goudbruin kleurtje hebben. Kruid het vlees tijdens het bakken met peper en zout. Voeg de uien toe, laat ze niet te bruin bakken. Voeg het Haspengouws bier toe. Roer alle aanbaksels van het vlees los terwijl het bier aan de kook gebracht wordt. Bind enkele blaadjes laurier en een paar takjes verse tijm samen en laat ze meestoven in de pot. Voeg de kruidnagel toe en de Vloeibare Jacobsfruit perenstroop. Besmeer het bruin brood royaal met Haspengouwse mosterd van Jacobsfruit. Leg de boterham in de pot,met de besmeerde zijde naar onder. Laat het stoofvlees anderhalf tot drie uur lang sudderen op een zacht vuur, zonder deksel. Roer af en toe eens in de pot en controleer tussen-door of het vlees al voldoende gaar is. Van zodra de stoofvleessaus de gewenste dikte heeft, plaats je het deksel op de stoofpot.Werk het stoofvlees naar smaak af met een klein scheutje azijn, peper en zout.
Haspengouwse Mosterd
Haspengouwse Mosterd